Spiker- Yazar Ayşenur Yazıcı'nın yeni kitabı Çit, Destek Yayınları'ndan çıktı.
Çit isimli kitabında bir kadın cinayetini romanlaştıran Ayşenur Yazıcı, kitabını tamamladığını sosyal medya hesaplarından duyurdu.
Ayşenur Yazıcı romanıyla ilgili şunları yazdı; "Uzun zamandır debelendiğim, boynumun borcu kadın hikayesini nihayet romana dönüştürdüm. Nefes almadan okuyacağınızı biliyorum, çünkü ben nefes almakta zorlanarak yazdım. Boynumun borcu bu gerçek hikayeyi yazmak için çok dolandım cinayet mahallinde. Gerçekler ortada! Kadın cinayetlerinin sorumlusu hepimiz. Okumanızı, yorumlarınızı heyecanla bekliyorum. Bir yazar anlamış ve anlaşılmış olmaktan başka hiç bir şey beklemez ki... 13'ncü romanım hayırlar getirsin dileğimle.
Kitabın arka kapağındaki tanıtım yazısı ise şöyle;
"Şiddet hem uygulayanı, hem maruz kalanı, hem de üzerinde çalışanı mahvediyor!" diyor ya gazeteci Leyla Pervizat.
Doğruymuş!
Ben de mahvoldum.
Bu kitapta kaleme aldığım gerçek bir vakayı romanlaştırabilmek için yıllarca kendi etimle beslendiğim de doğru maalesef...
Çok ağladım, çıkar yol bulabilmek için çok debelendim.
Şu "namus" dedikleri şey nasıl bir şeymiş ki biri gelip çaldığında işin suçlusu namusu çalan değil de, namusu yitiren oluyor?
Olayın kahramanlarını yazabilmek için her birinin ruhuna girmek gerekiyormuş gerçekliği olduğu haliyle aktarabilmek için... Yazarının tecavüze uğraması gerekiyormuş, üşümesi, yaralanması, morga kaldırılması, kaçması, karanlıkta kalması ve katiliyle evlenmesi...
Kitap bittiğinde eğer sizin de kalbiniz sızlıyorsa, içinizden bir ses akıl hastalıklarının cezalandırılması konusunda uluslararası hukuk kurallarının bile artık değişmesi gerektiğini bağırıyorsa Esra ve Zeynep'in hikâyesini üzerime giyebilmişim demektir.
"Annelerin kaderini kızları mı temize çeker?" sorusunun cevabını bu hikâyenin içinde bulabilmenizi dilerim. Göreceksiniz ki kimsesizlik insan için bir felaket!
Terk edilmiş ve kıymeti bilinmemiş her şeye mutlaka bir leşkargası üşüşüyor."
AYŞENUR YAZICI KİMDİR?
Ayşenur Yazıcı 1958 yılında Elazığ'da ilk çocuk olarak dünyaya geldi.
İlkokulu Anadolu'nun çeşitli yerlerinde, ortaokulu Paris'te, liseyi Ankara Tevfik Fikret Lisesinde, üniversiteyi Fransa'nın Lyon şehrinde Rhone akademisinde tamamladı. Kozmetoloji ve sahne sinema sanatları eğitimi aldı.
1983 Yılında İzmir TRT'de çalışmaya başladı. TRT'deki işine devam ederken Christian Dior firmasının Türkiye temsilciliğinde 5 yıl teknik müdür ve eğitmen olarak görev aldı. Printemps Mağazalarının reklâm, animasyon ve halkla ilişiler müdürlüğü görevinde bulunduğu yıllarda geniş çerçeveli kozmetik promosyonlarının ilk uygulayıcısı ve tanıtıcısı oldu. 1990 yılından beri özel televizyonlarda spiker olarak çalışıyor, programlar yapıyor. Bu meslekte 50'den fazla ödülü var. Türk Dil Kurumu tarafından en büyük unvan olan "Türkçeyi en iyi kullanan spiker" ödülüne layık görüldü.
Zülfü Livaneli'nin Şahmeran filminde dünyaca ünlü makyör Serge Mentelet ile beraber çalıştı. 1990 yılından bu yana çeşitli haftalık dergilere kozmetik yazıları, psikolojik testler hazırladı ve yayımladı, gazetelerde köşe yazarlığı yaptı.
Epsilon Yayınevinden çıkan "Ekmek Arası Hayat", "Bedriye", "Kadınlar Ağlar", "Makyajda Sihirbazlık Numaraları" , "Son 13 Gün", "Sizin Hikayenizi Çaldım", Boyner Yayınevinden çıkan "Yaşama Yetişemeyenlere Mucize Çözümler", Doğan / Egmont yayınevinden çıkan "Sensin Mağara Adamı" Nemesis Yayıncılıktan çıkan "Çocuk Gelin", "Dil Kafirleri", "Dön Muazzez", "Son Lobotomi", "Ke(n)di(n)den Utanmak" adlı yayımlanmış on iki kitabı var. Yurtdışında, romanlarından bazıları 3 dile çevrilmiş, " Andrea And " takma adıyla yayımlanmaktadır.
Antoloji şiir yarışmasında ödül almıştır.
Renklerle terapi ve yaşam üzerine etkileri, düşünce gücünün yaşamımıza etkisi üzerine üniversitelerde seminerler vermektedir. Evrensel enerjiyi kullanma tekniğine dayalı öğreti olan Reiki'de Master'dır.
Tasavvufa Mesnevi'ye, Fîhi Mâ Fih'e özel bir tutkusu vardır.
İngilizce ve Fransızca bilen Yazıcı bir çocuk annesidir.
Çeşitli kurum ve AVM’ler için " Makyajla Sihirbazlık Numaraları” atölye çalışmaları düzenliyor.
Çeşitli kurum ve kuruluşlara;
Kozmetik" ve "Medyanın Hayatımız, İnsan İlişkileri Üzerindeki Etkisi" başta olmak üzere Sosyal Hayatta Birbirimizi Algılayış Şekillerimiz...
Güzel Nedir'i kim belirler?
Moda ve "bana bak, beni gör, beni sev" egosu içinde insanoğlu nerede çuvallıyor...
Modern hayat ve alt güdülerimiz= Alış veriş...
İnsanlardaki alım dürtüsü, psikolojisi ve reklamlarla yönetilen hayatlarımız, umutlarımız.
Kendini onarmak.
Duygu vampirlerine karşı kendi hayatını planlamak
Medya hayatımızı nasıl yönetiyor?
Umutsuzlukları biriktirmek veya ruh yıkamak nedir?
Hayatımızı nasıl beğenilmek ve başkaları için yaşamaya adıyoruz? konulu panel, seminer ve söyleşiler düzenliyor.