Dünyada 66 ülkeye kendi şirketinin ürettiği yatakları satan başarılı iş kadını Berna İlter, sadece kendi şirketi değil ülkesi için de canla başla çalışanlardan.  Aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) İcra Komitesi Üyesi olan Berna İlter, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası DEİK’in ilan ettiği seferberlik doğrultusunda kıtalar arası mekik dokuyor.
15 Temmuz’un ardından hem hükümetin hem de iş dünyasının başlattığı seferberlikle
Türk ekonominin gücüne güç katacağını ifade eden Berna İlter, “İş dünyası temsilcileri olarak yapacağımız en önemli şey, Türkiye’nin yalnızca başarılarıyla konuşulmasını; ekonomisiyle, iş gücüyle, üretimiyle öne çıkan bir ülke olarak kalmasını sağlamak olmalı” diye konuştu.
Türkiye’nin Dünyanın 18’inci, Avrupa’nın ise 7’nci büyük ekonomisi olduğunu hatırlatan  İlter şöyle konuştu;” Türkiye, ne kadar güçlü bir ülke olduğunu hem sosyal hem de ekonomik anlamda bir kez daha kanıtladı. Hain girişimlere karşı dimdik duran Türk milletinin yanı sıra, iş dünyası da birbiri ardına aldığı destek kararları ile Türkiye’yi dibe çekmek isteyenlere en güzel cevabı verdi. İcra Kurulu Üyesi olarak görev aldığım DEİK Yönetimi de 15 Temmuz sonrası yapılan toplantının ardından ‘seferberlik’ ilan edilmesi kararı aldı. Kısa, orta ve uzun vadede, darbe girişimi sonrası dış ekonomik ilişkilerin kesintisiz devam edebilmesi için ilk etapta uygulanmak üzere 11 maddelik acil eylem planı oluşturuldu. Öncelikli amaç, Türkiye’de yaşanan gelişmelerin yurt dışına doğru şekilde aktarılmasını sağlamak ve dezenformasyonun önüne geçmek. Türkiye başarılarıyla konuşulması gereken bir ülke. Bu başarının oluşmasında Türk iş dünyasının çok büyük bir payı var. Yaşanan süreçten döviz fiyatları da etkilenmedi. 15 Temmuz sonrası en çok 3,09 TL’yi gören doların ateşi sonrasında söndü. Piyasalar hain planlara karşı sağlam durdu. Tüm bunlar gerçekten çok güçlü bir ekonomimiz olduğunu gösteriyor.”
Gerek hükümetin aldığı önlemler, gerekse iş dünyasının elini taşın altına koymasının yüzleri güldürdüğüne dikkat çeken Berna İlter “Uzun vadede de olumlu havanın devam edeceğine inanıyorum. 15 Temmuz sonrası ortaya çıkan rakamlar da bu durumu destekliyor. Bankacılık sistemimiz dimdik duruyor. Piyasalar kalkışma ertesinde hemen rayına oturdu. Türkiye’nin ekonomik büyümesine gelecek 10 yılda yıllık yüzde 1,5 ilave katkı sağlaması hedeflenen Türkiye Varlık Fonu (TVF) kurulmasına ilişkin kanun tasarısı Meclis’e gönderildi. Atılan tüm adımlar ekonomimizin gücüne daha da güç katacak. İş dünyası temsilcileri olarak yapacağımız en önemli şey, Türkiye’nin hainleriyle değil yalnızca başarılarıyla konuşulmasını; ekonomisiyle, iş gücüyle, üretimiyle öne çıkan bir ülke olarak kalmasını sağlamak olmalı. Türkiye ekonomisi 2009’da yaşanan küresel kriz sarsıntısı sonrasında 26 çeyrektir aralıksız büyüyor. Bu başarıyı da sürdürülebilir kılmak gerekli.”dedi.