A Mimarlık kurucusu Mimar Özgül Öztürk, BKM’nin alt katında bulunan, direkt olarak güneş ışığı ve hava almayan mekanda, uzun dönemli çalışma süreci gerektiren prodüksiyon yapımlarında dahi ekibin sıkılmadan çalışabilmesini göz önünde bulundurduğunu belirtti. Son 10 yıldır sürdürülebilirlik ve doğal yapılar konusunda edindiği tecrübeleri işi ile harmanlayarak, dekorasyonda ilk kez sıkıştırılmış toprak tekniği ile bir toprak duvar uygulamasını giriş ile ofisleri ayıran bölümde gerçekleştirdi.
BKM binası içinde yaptıkları çalışmalar için; ilham verici, yaratıcı ve doğaya uyumlu bir mekan tasarımı düşüncesi ile yola çıktıklarını belirten Özgül Öztürk şöyle konuştu: “Doğa mahrumiyeti yaşayan şehir insanı için ferahlık ve refah hislerini uyandıran, geri dönüşüm ile tüketimi azaltan döngüsel tasarımlar, yaşama ve çalışma mekanları için büyük önem taşımakta.
BKM için de büyük bir keyifle hazırladığımız 550 metrekarelik alanda bu özellikleri göz önünde bulundurduk.”dedi.
Geçtiğimiz günlerde BKM’ye ziyarette bulunan mimar Özgül Öztürk ve usta oyuncu Yılmaz Erdoğan, yeni oyunu öncesi, büyük dönüşüm yaşayan bölümleri birlikte gezdiler.
Bu anlamlı ziyaret sonrası mimar Özgül Öztürk şu açıklamalarda bulundu “İnsanın kendini evinde hissetmesi çok güzel. Ben bugün, BKM’ye gelince aylar boyunca ekibimle bir arada yapmış olduğumuz tüm mimari ve dekorasyon çalışmaların en güzel karşılığını, bu güzel mekana ruhunu koyan sevgili Yılmaz Erdoğan’la beraber yeni oyunu öncesi gezerken tekrar yaşadım. Bu değerli çalışma fırsatı için tüm BKM Ailesi’ne teşekkürlerimle...”
Özgül Öztürk Kimdir?
Özgül Öztürk, Besiktas Atatürk Anadolu Lisesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümü ve Marmara Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) Yüksek Lisans mezunu. Özgül Öztürk, 1998 yılında A Mimarlık şirketini kurdu. Dekorasyon Proje Tasarım ve Uygulama hizmetlerine ilaveten, 2008’den itibaren Yeşil Mimari, Ekolojik Mimari, Sürdürülebilirlik konularını da çalışma alanlarına ekledi. “Nimri’de Yeniden Hayat” projesi ile Türkiye 2016 Toprağın Kadınları birincisi, Uluslararası Büyük Jüri Ödülü Dünya birincisi ve Uluslararası Halk Oylaması Dünya birincisi seçildi.
İklim Değişikliği liderlerinden olup, sürdürülebilirlik, yeşil mimari, doğal yapılar, topluluk oluşturma konularında aktif çalışmalarda yer alan ve Yeşil Mimari, Ekolojik Mimari, Sürdürülebilir Yaşam ve Sosyal Değişim Dönüşüm konularına dair pek çok gönüllü çalışmalar içinde aktif rol alan Özgül Öztürk, 1998'den beri ise kurucusu olduğu A Mimarlık'ta mimari çalışmalarına devam ediyor.