“İyiliğin Modası Geçmez” mottosuyla Türkiye’nin mağazacılıkta en büyük iyilik hareketini yürüten Boyner’in sosyal sorumluluk çalışmaları arasında yer alan “İyiliğe Dönüştür” projesi, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nin (TÜHİD); bu yıl 18’incisini düzenlediği Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’nde "Süreklilik/ Sürdürülebilirlik" ödülünün sahibi oldu.

Farklı kategorilerde 300’e yakın projenin yarıştığı ve 49 projenin ödüllendirildiği 18. Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri için 29 Nisan Pazartesi akşamı, Zorlu PSM Sky Lounge’da bir tören gerçekleştirildi. Boyner’in İyiliğe Dönüştür projesi kurumların, iletişim alanında sürdürülebilirliği dikkate alarak gerçekleştirdikleri, topluma katkı sağlayan projelerin değerlendirildiği Süreklilik/Sürdürülebilirlik kategorisinde pek çok değerli proje içinden sıyrılarak, iletişim sektörünün en önemli ödüllerinden birine layık görüldü.

“İyiliğe Dönüştür” projesi 2016 yılında TİSK Etkililik Ödülü, 2015 yılında da ÇEVKO Yeşil Nokta Sanayi Ödülü’nün sahibi olmuştu.

Sürdürülebilir bir geleceğe destek

Boyner, “İyiliğe Dönüştür” projesiyle, tekstil atıklarının yarattığı ekolojik ayak izini azaltmayı, sürdürülebilir bir geleceğe destek olmayı ve bu konuda son kullanıcıda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

“İyiliğe Dönüştür” projesi kapsamında, kullanılmayan tekstil ürünleri yeniden değerlendirilerek hayata ve ekonomiye kazandırılıyor. Tüketiciler kullanmadıkları, ihtiyaç duymadıkları tekstil ürünlerini Boyner mağazalarında bulunan geri dönüşüm kumbaralarına bırakıyor. Kumbaralarda toplanan kıyafetler; geri dönüşüm, geri örüşüm ve yeniden kullanım olarak 3 ayrı kategoride ayrıştırılıyor. Geri dönüşüm ve geri örüşüm için ayrıştırılan ürünler akredite kurumlara teslim ediliyor. Düğme, fermuar, metal gibi parçalar geri dönüştürülüyor. Yeniden kullanım için ayrılan ürünler ise ihtiyacı olan kişilere ulaştırılıyor veya kermes kanalıyla satışa sunuluyor. Kermeste yapılan satıştan elde edilen gelir, proje ortağı Lokman Hekim Sağlık Vakfı'nın öğrenci burs fonuna aktarılıyor ve ihtiyacı olan öğrencilere eğitim bursu veriliyor.

Rakamlarla “İyiliğe Dönüştür” projesi

Projenin yarattığı ekonomik değeri rakamlar da ortaya koyuyor. Proje başlangıcı olan 2014 yılından itibaren; 38 şehirdeki 115 mağazaya ve Boyner Grup şirketlerine geri dönüşüm kutuları konuldu.144,2 ton tekstil atığı toplandı. 88,6 ton kıyafet temizlenerek ihtiyaç sahiplerine bağışlandı.26,8 ton tekstil atığı ipliğe,6.5 ton tekstil atığı enerjiye dönüştürüldü. Düzenlenen kermeslerde, giyilebilir durumdaki 22,3 ton ürün satıldı. Kermeslerden elde edilen gelir, Lokman Hekim Vakfı aracılığıyla 40 Sağlık Bilimleri öğrencisine eğitim bursu olarak aktarıldı.

Türkiye’nin lider giyim perakendesi markası Boyner, kendi uzmanlık alanında sosyal sorumluluk kampanyaları gerçekleştirmeye ve toplumsal değer yaratmaya devam edecek.