Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Bu Gençlikte İş Var Yarışması için 70 şehirden 144 üniversite eğitim gören 3 bin 195 kişi başvurdu. Ön elemeyi geçerek online eğitime katılan ve bu süreci de iş modellerini oluşturarak başarıyla tamamlayan 28 ekip, Koç Üniversitesi’ndeki Eğitim Kampı’nda pek çok eğitmenden ve iş insanından girişimciliğe dair eğitim aldı.



Finale doğru yola çıkan ekipler TÜSİAD Üye Rehberleri ile eşleştirildi. Gençler iş dünyasının önde gelen isimleriyle birebir çalışma imkanı buldu.
TÜSİAD’ın rehberleri arasında kimler yoktu ki? Koç Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, AKG Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman, Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı & CEO’su Cem Boyner,

Kahve Dünyası Yönetim Kurulu Üyesi Dilara Altınkılıç, Sun Tekstil San. Ve Tic. A.Ş Genel Müdürü Elvan Ünlütürk, MAP / TURKUAZ GROUP Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Erkut Yücaoğlu,  Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı - CEO’su ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Erol Bilecik,



Gürallar Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Esin Güral Argat, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, Trouw Nutrition TR Genel Müdürü ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi  Metin Akman, Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Murat Özyeğin, Ertunç Özcan İthalat & Mümessillik Yönetim Kurulu Başkanı Onur Özcan, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Perihan İnci ile Markafoni Kurucu Ortağı, Türkiye Girişimcilik Vakfı Başkanı Sina Afra, iki ay boyunca gençlerle buluşarak iş fikirlerini geliştirip, iş planlarını hazırlayabilmeleri için destek sağladı.

Ve sonunda büyük gün geldi çattı. Rehberlerle iki aylık çalışmanın sonunda, hazırlanan iş planları final jürisi tarafından değerlendirilmeye alınarak finalistler belirlendi. Sabancı Center’da 5 Mayıs’ta yapılacak Ödül Töreni’nde gençlerden oluşan 5 grup, final heyecanı yaşayacak. İş fikri birinci gelen grup 75 bin TL, ikinci 50 bin TL, üçüncü ise 25 bin TL para ödülünün sahibi olacak.




Gençlerin heyecanını artıran sadece alacakları para ödülü olmayacak elbette. Törende TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, gençlere projelerinde rehberlik yapan TÜSİAD üyeleri ve girişimcilik ekosisteminin önde gelen pek çok ismi de orada olacak. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes açılış konuşmasını yaptıktan sonra finale kalan 5 öğrenci grubu iş fikirlerini jüri ve katılımcılara anlatacak. İşte o an kalpleri yerinden çıkacakmış gibi çarpacak.

Çünkü Final Jürisi’nde Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Erhan Erkut ve Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Grup CEO’su Ömer Aras olacak. İş ve akademi dünyasının bu güçlü isimleri karşısında ter dökecek olan gençler, yapacakları sunumlarla onları etkilemeye çalışacak.