Türkiye İş Bankası’nın 9 yıl önce başlattığı kitap kampanyası bu yıl da devam ediyor. Yaz tatiline giren çocukların tatilde de okuma alışkanlığı edinebilmesi için başlatılan kampanya şimdiye kadar büyük ilgi gördü. Çocuklara kitap sevgisi aşılamak, merak duygusu uyandırmak, soran ve sorgulayan bir neslin gelişmesine katkı sağlamak hedefiyle her yıl farklı kitapları çocukların beğenisine sunan Türkiye İş Bankası, bu yıl hediye ettiği kitap ile çocuklara evren, dünya, yaşam, bilim ve teknoloji gibi konularda bilgiler sunuyor.
Karneni göster kitabını al sloganlı kampanya ile bugüne kadar milyonlarca kitap dağıtıldı. İş Bankası, ilk ve ortaöğretimde yarın karne alacak öğrencilere bu kez 1 milyonu aşkın kitap hediye edecek. Hem Türkiye’de hem de yurtdışındaki 12 ülkedeki İş Bankası şubelerinde bu yıl çocuklara Çağlar Sunay’ın hazırladığı “Mars’a Nasıl Giderim? Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar” kitap dağıtılacak.
Kampanya kapsamında şimdiye kadar Alice Harikalar Diyarında,Yazarlarımızdan Masallar ve Öyküler, Yazarlarımızdan Öyküler, Halime Kaptan ve Küçük Mavi Gezegen, Sait Faik’ten Çocuklara Hikâyeler, Aziz Nesin’den Çocuklara En Güzel Öyküler, “Yazarlarımızdan Öyküler “Şairlerimizden Seçme Şiirlerle Şiir Dünyasına Yolculuk” ve “Depremden Korkmuyorum – Nasıl Korunacağımı Biliyorum” kitapları dağıtıldı. “Mars’a Nasıl Giderim? Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar” kitabıyla birlikte 9 yılda çocuklara dağıtılan kitap sayısı 11 milyonu aşmış olacak.
İhtiyaç sahibi daha çok çocuğa ulaşabilmek için dağıtım kanallarını her yıl genişleten İş Bankası, Yatılı Bölge Okulları, Sevgi Evleri, Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevleri ile Çocuk Eğitimevleri’ndeki çocukların yanı sıra mülteci kamplarındaki Türkçe bilen çocuklara da “Mars’a Nasıl Giderim? Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar” kitabını hediye edecek. Hediye kitaplar, görme engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okulların kütüphanelerine gönderilmek üzere Braille alfabesiyle de basılıyor.