Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen 23. Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda Yasemin Can’ın 10 bin metre kadınlar koşusunda altın madalya kazanmasının ardından bir başka iyi haber de güllede geldi. Kadınlar gülle atmada milli sporcu Emel Dereli, finalde elde ettiği 18.22'lik derecesiyle bronz madalya kazandı. Alman Christina Schwanitz 20.17'lik derecesiyle birinci, Macar Anita Marton ise 18.72'yle ikinci oldu.
Emel Dereli kimdir?
Emel Dereli, 1996 doğumlu genç ve başarılı bir millimizin yıldızı Zonguldat’ta parladı. Lise öğrencisiyken 2008 yılında gülle atmaya başlayan Emel Dereli, kısa sürede büyük başarı elde etti. Okullar ve kulüpler arası yarışlarda 30’dan fazla Türkiye birinciliği kazanan Dereli, 2010 ve 2011 yıllarında Yıldız Balkan Şampiyonu oldu. 2011’de Avrupa 23 Yaş altı şampiyonada da bronz madalya kazanan başarılı atlet, 2012 yılında Barselona’daki Dünya Gençler Şampiyonası’nda ise 7’inci oldu. Dereli’nin spor kariyerindeki bu hızlı çıkış büyük kulüplerin de dikkatini çekince, Emel Dereli 2012 yılında Fenerbahçe’ye transfer oldu. Sporcuların başarıları ise artarak devam etti. Balkan Şampiyonalarında 3 gümüş madalya kazanan Dereli, 2013 Avrupa Atmalar Kış Kupası’nda Avrupa Şampiyonu oldu.
Emel Dereli, 2013’teki Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’nda ise 20.14 metrelik atışıyla gençlerde 20 metreyi aşan iki kadın sporcudan biri olarak şampiyona rekoru kırdı. Dereli, 2014 Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası’nda ise 16.55 metrelik atışı ile üçüncü gelmiş ve bronz madalya kazanmıştı.