Kadın Liderlik Platformu’nun yeni yılın ilk zirvesi geçtiğimiz günlerde İstanbul’da gerçekleştirildi. Kadın istihdamı ve liderliğinin artması için, kadın konusunun farklı açılardan ele alındığı zirveye insan kaynakları direktörleri, çeşitlilik liderleri ve üst düzey yöneticiler katıldı. Zirvenin açılış konuşmalarını sırasıyla UPS Türkiye Ülke İnsan Kaynakları Müdürü Özge Yılancıoğlu Erol, KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Kayserilioğlu, Yönetim Kurulunda Kadın Şirketlerarası Mentorluk Programı Yöneticisi Hande Yaşargil ve TurkishWIN ve BinYaprak Kurucusu Melek Pulatkonak gerçekleştirdi.
KAGİDER, TurkishWIN ve UPS Türkiye işbirliğiyle kurulan Kadın Liderlik Platformu kadın istihdamı ve kadın liderler konusunda farkındalık yaratıyor, yönetimde kadınların daha fazla yer alması için çalışmalar düzenliyor. Zirve'de erkeklerin yönetim kurullarında kadınlara daha fazla yer açması gerektiği üzerinde en çok durulan konuydu. En dikkat çekici olansa kadınların yanında yer alıp, bu sözü erkeklerin sarf etmiş olmasıydı.
  

İşte Kadın Liderlik Platformu Zirvesi'nden akılda kalan çarpıcı sözler;

TurkishWIN ve BinYaprak kurucusu Melek Pulatkonak
: “Farklı networkler kurmak, çalışan kadının hayatında fark yaratmak istiyoruz.”


Yönetim Kurulunda Kadın Şirketlerarası Mentorluk Programı Yöneticisi Hande Yaşargil: “
Programa katılan mentorların bu konuda fikirleri değişmeye başladı ve mentilerini yönetim kurullarına atamaya başladılar. Kadın liderliğini artırmanın formülü;erkek egemen bir iş toplumunda kraliçe arı olmaya çalışmaktan vazgeçip, kız kardeş rolüne bürünmeliyiz.


Türk Tuborg - Carlsberg CEO ve İcra Başkanı Damla Birol
: "İsmi John olan CEO sayısı, toplam kadın CEO sayısından fazla. Kadınlara azınlık olmayan azınlık olarak davranılıyor "


Yönetici koçu, TurkishWINner Oya Günay
: "Amaç, Değer Yaratmak! Teoriden pratiğe geçiyor olması Y Kuşağının özelliği!"


İdeabakery İdea Master Şefi Sandy Sialom:
''Y kuşağı; saygı ile ve ödüllendirilerek yetiştirildiler, saygı görmek istiyorlar. Hiçbir maskeleri yok!


İstanbul Bilgi Üniversitesi Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan:
'' Yukarıya doğru çıkabilen şanslı kadınların diğer kadınlara pozitif ayrımcılık yapması bir zorunluluktur.Kadınlara rakip olarak değil kızkardeş olarak bakmak gerekiyor.''


Egon Zehnder Türkiye CEO’su Murat Yeşildere:Kadının iş hayatındaki istihdamına istinaden insan hakları, çeşitlilik ve ekonomik performans gerçekleri üzerinde durdu. Yeşildere “Kadın-erkek eşitliği,iş yaşamında kadının hak ettiği yerde olması bir insan hakları sorunudur. 'Türkiye gibi ülkelerde normalleşme için kota şart. Buradaki problem arz ile ilgili bir problem değil. Şu andaki trend devam ederse 41 yılda yönetim kurullarında eşitliğe ulaşılacak.Bu yolda pozitif ayrımcılık ve hedefleme çok güzel ama kota olmadan bazı şeyleri yapabilmek mümkün değil.Yönetim Kurullarında bir değil üç kadın olmalı."

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Grup CEO’su Dr. Erdal Karamercan:
''Kadınların duygusal zekası erkeklere göre daha yüksek.”