TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Erol Bilecik,  “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle İlgili İşyeri Politikaları Geliştirme ve Uygulama Rehberi uygulamaları toplantısında yaptığı konuşmada  TÜSİAD olarak uzun yıllardır kadınların toplumun her alanında güçlenmesi ve eğitime, ekonomik, sosyal ve siyasi hayata katılımının artması konusunda yoğun çalışmalar yürütüklerine dikkat çekerek şunları söyledi; "Ancak kadınların güçlenmesi önündeki en büyük engelin fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddete maruz kalmaları olduğunu üzülerek söylemek durumundayım. Kadına yönelik şiddet, hem bir insan hakları ihlali hem de toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin en acımasız yansıması. Şiddet, farklı toplumlarda ve farklı eğitim ve gelir gruplarındaki pek çok kadının ortak bir sorunu."

HER 10 KADINDAN 4'Ü ŞİDDETE UĞRUYOR

 Dünyada kadınların yüzde 30’unun, yani 723 milyon kadının şiddete uğradığını belirten Bilecik "Türkiye’de ise her 10 kadından 4’ü, yaşamının herhangi bir döneminde, eşi veya yakın ilişkide bulunduğu kişi tarafından fiziksel ve/veya cinsel şiddete uğradığını belirtiyor. Bir bütün olarak bakıldığında; şiddete sıfır toleransın mevzuata ve uygulamaya yansıtılmasından, eğitim müfredatında toplumsal cinsiyet eşitliğinin yerleştirilmesine; erken evlilikler ile mücadeleden, şiddetten koruyucu önlemler ve danışmanlık hizmetlerine kadar kadınların eğitim, çalışma ve toplumsal yaşamda güçlendirilmesi için atılacak tüm adımlar çözümün ayrılmaz birer parçasıdır."dedi.

ORTAK DURUŞ SERGİLEMELİYİZ

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Erol Bilecik konuşmasında "Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans anlayışının yerleşmesi için toplumun tüm kesimlerinin harekete geçmesi gerekiyor. Şiddete maruz kalan kadının haklarının korunması ve şiddet uygulayanı hiçbir şekilde mazur görmeyen bir anlayışın yerleşmesi gerekli. Bu amaçla kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütleri olarak ortak bir duruş sergilememiz gerektiğine inanıyoruz.Bu kapsamda TÜSİAD olarak üzerimize düşen sorumluluğu, 2015 yılından itibaren  ‘İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı’ projesine destek vererek üstlenmekteyiz. İş dünyasının toplumu dönüştürücü gücünden hareketle, kurumlarımızın vazgeçilmez değeri olan kadın çalışanlarımızın yaşamını olumsuz etkileyen şiddete karşı kurumsal yeteneklerimizi harekete geçirmeliyiz."diye konuştu. 

DAHA FAZLA ŞİRKET SÜRECE KATILMALI

Bilecik, şiddete karşı mücadeleye katılmaları için diğer şirketlere de çağrıda bulunarak şöyle konuştu;"Geçtiğimiz sene yayınlanan “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle İlgili İşyeri Politikaları Geliştirme ve Uygulama Rehberi’nin ardından yaptığımız çağrı üzerine, 17 şirket pilot uygulamaya dahil oldu. Bu şirketleri duyarlılıklarından dolayı huzurlarınızda tebrik ediyorum.  Daha fazla şirketin önümüzdeki dönemde bu sürece katılması konusundaki temennimi de bu vesileyle belirtmek isterim."