Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Prof.Dr. Ercüment Ovalı'nın, piyasada var olan bir ilaçla ilgili yaptıkları çalışmada ilacın corona virüs tedavisinde de kullanılabileceğini sosyal medya hesabından açıklamasına tepki gösterdi.
Bakan Koca şöyle konuştu,
"Sözü edilen ilaçlar uluslararası bir ilaç firmasının patentli ilacı. Cümlelerimi özellikle seçerek kullanıyorum. Türkiye’de ruhsatlı bir ilaç. Ve kistik fibrozlu hastaları yani akciğerlerinde tıkaç olan hastalara uygulanan ve bundan fayda görülen bir ilaç.
Bu ilacın faydalı olduğuna dair laboratuvar ve klinik çalışmaların başladığını biliyoruz.
Hem aşı hem de tedaviyle ilgili bütün çalışma yapan üniversite ve kurumlara çağrıda bulunduk. İlgili merkeze de 23 Mart’ta aşı ve tedaviyle ilgili bunu projelendirip bize başvurun dedik. Oradan bize gelmedi. Biz bir çalışmanız olabilir bize bildirin dedik.
Dünyada araştırmanın nasıl yapılacağı bellidir. Sosyal medya üzerinden insanların umudu ile oynanamaz.
İnsanlığa faydalı çalışma yapan herkes bizim için kıymetlidir.
Yayın araştırma ve çalışmanın nasıl yapıldığı da çok iyi bilinir.
Bizim çağrımıza cevap verilebilir, klinik araştırma yapılır ve devamında ne yapılması gerekiyorsa yapılmış olurdu.
İlaç araştırma işi hem milli hem stratejik bir iştir. Sosyal medya üzerinde yapılmaz. Uluslararası bir firmanın ilacı
böyle umutlar tüketilerek ifade edilemez."