Metro Toptancı Market, Capital ve Ekonomist dergileri işbirliğiyle sosyal girişimcilere destek olmak ve onların başarılarını Türkiye’ye duyurmak amacıyla düzenlenen Metro Sosyal Girişimci Ödülleri 2015 yarışması sonuçlandı. Beş farklı kategoride yarışan başarılı sosyal girişimciler, iş ve medya dünyasından isimleriden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Yılın Sosyal Girişimcisi Derviş Baba projesiyle Ali Denizci, Serbest Meslek Ofisleri kategorisinde “Yuvarla” projesi ile Emre Danacı; Selçuk Bayfidan “Tekerlekli Şişe” projesi ile Esnaf kategorisinde kategorisinde, “Dalından Kapınıza Mandalin” projesiyle Hasan Çalık Yerel Proje kategorisinde birincilik kazandı.

Restoran, Kafe, İşletme Mutfakları kategorisinde ise “Meraklı Merdane” projesi ile Elvan Başarır birinci oldu. Oteller kategorisinde Zeynep Öziş birinci, İksir Sema Aydın ise 2’cilik ödülü aldı. Denizli’de yerel bir kalkınmayı amaçlayan sosyal girişim çalışması olarak hayata geçirilen Meraklı Merdane , ailesine ek gelir getirmek isteyen ev hanımlarının sevgilerini de katarak , lezzeti,kaliteli malzemesi,sınırsız tasarımı , el emeği ile tamamen ev yapımı butik kurabiyeler ve pastalar üretmesi ve satışlarından elde edilen gelirlerin ürünü üreten ev hanımlarına geri dağıtılmasını içeriyor.

Oteller kategorisi 1.si, “Alaçatı mı? Orası neresi?” projesi ile Zeynep Öziş, 1999 yılında kurumsal hayatı bırakıp Taş Otel'i açmasıyla başlayan yolculuğunda Alaçatı’nın tanıtımı için dernek kurup faaliyetlerde bulunması sayesinde Alaçatı bugün Türkiye'nin tartışmasız bir numaralı tatil destinasyonu oldu. Avrupa'da ise " Türkiye'nin St. Tropez'i" başlıkları ile Alaçatı hakkında haberler çıkıyor! Bugün Alaçatı'daki 350 den fazla otel, 100 kadar restoran ve kafe, 11 rüzgar sörfü klubü ve butiklerin yarattığı iş hacmi 300 milyon TL yi, çalışan sayısı 2000 i geçti. Bu rakamlar nüfusu toplam 8000 olan bir belde için çok önemli. Taş Otel'in, ve dolayısıyla Alaçatı'nın konumlaması tamamen "yerellik" özelliğine dayanıyor. Bu da Alaçatı'da yaşayanların ekonomik ve sosyal açıdan nemalanmasına yol açıyor. Otellerin tümünün oda kahvaltı olması gelirin belde esnafına yayılmasını getiriyor.

Oteller Kategorisinde 2.lik ödülü ise İksir Resort Town kasabası İksir Sema Aydın’ın oldu. Kastamonu’da Ballıdağ eteklerinde kurduğu kasabayla daha önce de KAGİDER tarafından ödüllendirilen Aydın,
İksir Otel projesi ile daha önceleri turizm açısından pek rağbet görmeyen bölgeye ciddi bir istihdam sağladı. Daday bölgesine istihdam sağlamanın ve artı değer katmanın yanı sıra aldığı ödüller ile 'Kendi Kasabasını Kuran Kadın' olarak anılan İksir Hanım, doğup büyüdüğü topraklara yatırım yapmaya devam ediyor, 2016’da misafir sayısını 25 binin üzerine çıkarmayı hedefliyor. 