Global Compact Türkiye Ulusal Ağı’nın 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 30 Mart Çarşamba günü Koç Holding’in Nakkaştepe Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Yeni Yönetim Kurulu’nun belirlendiği Genel Kurul’da, Unilever Dondurma ve İçecek Kategorileri NAMETRUB Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, Global Compact Türkiye Ulusal Ağı’nın başkanlığına seçildi. Seçkin, 2019 yılına kadar yürüteceği görevi Dr. Yılmaz Argüden’den devraldı.
 
ARGÜDEN: DÜNYADA ÖRNEK GÖSTERİLDİK
Dünyanın en kapsamlı gönüllü platformunu oluşturan Global Compact Türkiye’de uzun yıllardır ülkemizi başarıyla temsil eden Dr. Yılmaz Argüden  “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Daha İyi Bir Dünya için önemli çalışmaların gerçekleştirildiği, kıyaslama ile öğrenme hızının artırıldığı ve toplum ile paylaşılan hedeflerin sürekli iyileştirilmesi ile gelişmeyi tetikleyen bu girişimde Türkiye Ağı olarak dünyanın sürdürülebilirlik gündemine yön verdik ve örnek gösterildik. Gönülden inandığım ve benimsediğim bu ilkeleri ileriye taşıma ve yaygınlaştırma fırsatını yakalayabildiğim iki dönemlik süre içerisinde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini bana veren tüm Global Compact Türkiye Ağı üyelerine teşekkürlerimi sunmak isterim. Toplumsal kaynakların kullanıldığı kurumlarda liderlik sorumluluğunun iki dönem ile sınırlandırılmasının iyi uygulama olduğuna inandığım için gönlüm sizinle birlikte olsa da, görevi bu ilkeleri daha ileriye taşıyacağına inandığım arkadaşlara devretmenin zamanı geldi” diye konuştu.
 
SEÇKİN:"SÜRDÜRÜLEBİLİR DÜNYA İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
 
Global Compact Türkiye Ulusal Ağı’nın yeni başkanı Mustafa Seçkin de Genel Kurul’da yaptığı teşekkür konuşmasında, böylesine önemli bir göreve layık görüldüğü için büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Seçkin, “Global Compact, sürdürülebilirlik odaklı konularda ortak düşünen işletmelerin ve diğer paydaşların buluştuğu küresel bir ağ, bir yenilikçilik platformu. 2000 yılında hayata geçtiğinde BM Genel Sekreteri’nin ofisinde sadece bir masadan ibaret olan Global Compact’in, bugün tüm dünyada 8.400’ü şirket olmak üzere 13.000 kuruma ulaşmış olması önemli bir başarı. Türkiye, 311 imzacı kurumla dünyanın on birinci, Avrupa’nın ise altıncı en büyük ulusal ağlarından biri konumunda. Birleşmiş Milletler’in 2020 yılında ulaşmayı hedeflediği 20.000 imzacı arasında Türkiye’den daha fazla şirket, daha fazla kurum görmek istiyoruz. BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini kılavuz alarak sürdürülebilir dünya için çalışacağız” şeklinde konuştu.

YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ SEÇİLDİ
Global Compact Türkiye Ulusal Ağı’nın 2016-2019 yılları arasındaki Yönetim Kurulu Başkanlığını Unilever yürütecek. Yeni dönemin Yönetim Kurulu Üyeleri ise şöyle; TÜSİAD, TİSK, Borsa İstanbul, Borusan, Boyner, Çimsa, CocaCola İçecek, Eczacıbaşı, Garanti, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Koç, Nestle, Tayburn, Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Yeşim Tekstil.
Global Compact Türkiye Ulusal Ağı Sekreteryası TÜSİAD VE TİSK tarafından yürütülecek.