Kadın girişimci Simay Dinç'in kurucusu olduğu Women in Games Türkiye, düzenlediği Büyük Buluşma adlı etkinlikte oyun dünyasında yer alan kadın girişimciler ile sektörün uzmanlarını biraraya getirdi.

25 KADIN GİRİŞİMCİYE ÖZEL EĞİTİM

Women in Games Türkiye, kadınların oyun sektöründe izleyici olarak deil yenilikçi ve yaratıcı fikirleriyle yer almasını desteklemek hedefiyle kuruldu. 

Aral Game, Magnum ve Redbull’un ana sponsor olarak desteklediği Women in Games Türkiye'nin Büyük Buluşma etkinlğinde 25 kadın girişimci oyun sektörünün öncü şirketlerinde çalışan profesyonellerden oyun dünyasını 360 derece tanıyacakları 12 saatlik eğitim aldılar. Etkinliğin ardından ise oyun sektörünü bir araya getiren 300 kişinin katıldığı networking party’de üreten kadınlar oyunlarını tanıttı.

360 DERECEDE OYUN SEKTÖRÜ

Gram Games’den Derin Yarsuvat’ın Oyun Tasarımı, Recontact Digital Arts’dan Eray Dinç’in Oyun Sanatı, Moralabs’den Kamer Kemerkaya’nın Oyun Geliştirme Süreci, Netmarble’dan Aslı Karabulut ve Buğrahan Göker’in İş Geliştirme sürecini, Arya WIP’den Deniz Duygu melek yatırımcılığı, DIPMO’dan Zeynep Doğanay Devlet Desteklerini, ESL ‘den Simge Erdoğan’ın Espor’u, Codemodeon’dan Yağız Hatay’ın VR’ı, 360+Media Interactive’den Zehra Öney ve Atilla Can’ın AR’ı anlattığı günde Ercan Altuğ Yılmaz Gamification konusunda bilgilerini paylaştı, Gist’in direktörü Cevher Eryurek yaklaşan Oyun fuarı Gaming Istanbul hakkında bilgi verdi.

ÜRETTİKLERİ YENİ OYUNLARI TANITTILAR

Akşam Networking Party’de Women in Games Türkiye’nin yönetim kurulu üyeleri Özge Çarıkçı, Deniz Vural ve Gram Games’den Ayla Kara Çoban yeni piyasaya çıkardıkları oyunları tanıttılar. Günün sonunda Women in Games Türkiye ekibi tarafından yazılan, Murat Evgin’in müziğini ve aranjesini yaptığı, WinG yönetim kurulu üyesi Gizem Kunt tarafından seslendirilen Who’s in Games? şarkısıyla keyifli anlar yaşandı.  

OYUN İHRACATI İÇİN KADINLARLA ÇALIŞIYORUZ

Women in Games Turkiye’nin kurucusu Simay Dinç ‘Dijital ekonomi çağında geleceği kaybetmemek, bilgilerimizi paylaşmak, öğrenmek, ilham olmak, üretmek ve değer zincirine katkıda bulunmak için bir araya geldik. Dünya’da 109 milyar USD’a ulaşan Oyun sektörü Türkiye’de 750 milyon USD civarında ancak Türkiye’de üretilen oyunların sadece yüzde 5’i Türkler tarafından tüketiliyor yüzde 95 yabancı oyunları tüketiyoruz. Etki alanı etki gücü bakımından en zengin endustrilerden biri olan Oyun ihracatını ve kültür üretimini arttırmak için Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaratıcı kadınlarla çalışıyoruz’ diye konuştu.