Bağımsız Kadın Direktörler Projesi, Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından, Egon Zehnder International Türkiye ofisinin stratejik desteği ile kadınların yönetim kurullarındaki konumunun güçlendirilmesini ve bu yolla yönetim kurullarının daha etkin çalışmasını hedefliyor. Küresel Yönetim Kurullarında Görev Almaya Hazır Kadınlar (Global Board Ready Women) inisiyatifinin de kurucu üyesi olan proje kapsamında yönetim kurulunda görev almaya hazır nitelikte kadın direktör adaylarından oluşan veritabanı sürekli güncelleniyor, yönetim kurullarında kadın direktörlere yer vermek isteyen şirketlere adaylar öneriliyor.
Proje kapsamında gerçekleştirilen 3. Türkiye Kadın Direktörler Konferansı’ndaki bir dizi panelde yönetim kurullarındaki kadın yöneticilerin durumu masaya yatırıldı. “Yönetim Kurullarında Cinsiyet Eşitliğinin İşyerine Etkisi” panelinde konuşan International Finance Corporation Türkiye Ülke Müdürü Aisha Williams IFC olarak yönetim kurullarında cinsiyet çeşitliliğinin şirketler için yararının farkında olduklarını ve dünya genelinde cinsiyet çeşitliliğine sahip şirketlerin daha iyi kurumsal yönetim sergilediğini,  genel olarak daha rekabetçi, yenilikçi, bünyesi sağlam şirketler olduklarını söyledi. Williams”Dolayısıyla kurullarda cinsiyet çeşitliliği bizim için sadece kurullara daha çok kadın alınmasından ibaret değil.  Çeşitliliği, şirket dinamiklerini ve performansını iyileştirmenin güçlü bir yöntemi olarak desteklemeye kararlıyız.  Bu kapsamda iş ortaklarımızla kurullarda cinsiyet çeşitliliği konulu görüşmeler yapıyor, yönetim kurullarında cinsiyet çeşitliliğini arttırma fırsatlarını birlikte inceliyoruz" dedi.
 “Yönetim Kurullarında Kadın Girişimleri” başlıklı panelde ise Yönetim Kurullarında Kadın’dan Hande Yaşargil, Women Corporate Directors’tan Gülsüm Azeri,  Professional Women Network’ten Demet Çaldağ ve Bağımsız Kadın Direktörler Projesi’nden Sevda Alkan konuşmacı olarak yer aldılar. Egon Zehnder Türkiye CEO’su Murat Yeşildere konuşmasında yönetim Kurullarında karar kalitesinin artması için, farklı bakış açılarının temsil edilerek farklı görüşlerin dile getirilmesi gerektiğini savundu.  Türkiye ekonomisine yön veren BIST’da yer alan halka açık şirketlerin yönetim kurullarında cinsiyet eşitliğine yönelik atılacak her adımın, sadece karar kalitesini değil, ekonomik değer yaratma kapasitesini de artıracağına dikkat çeken Yeşildere şöyle konuştu:” Sabancı Üniversitesi ile öncülük ettiğimiz Bağımsız Kadın Direktörler projesinin son üç yılda gösterdiği büyük çaba ve alınan mütevazi ama kayda değer gelişmeyi önemsiyorum. Bu gelişme kadar önemli olan ise benzer vizyonla yola çıkan her sivil toplum inisiyatifinin artık birbiri ile iletişim halinde olup, birbirini beslemesi ve motive edebilmesidir. Bu seneki konferansımızın programına bu işbirliğinin örneklerini de alarak taçlandırmayı arzu ettik”
Toplantının ana tema konuşmasını CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa yaparken, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Nihat Berker’in de katıldığı  “Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu” Ödül Töreni gerçekleştirildi.  Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu Ödülü’ne Türk Tuborg Bira ve Malt Sanayii, Turcas Petrol, Burçelik Vana Sanayi ve Ticaret ile Sanifoam Sünger Sanayi ve Ticaret layık görüldüler.

Turcas Petrol adına ödül alan Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy “85 yıllık köklü geçmişiyle enerji sektöründe, yatırımlarda başarılı performansımızın yanı sıra kurumsal yönetim alanında da kendimizi yenilemeye devam ediyoruz. Turcas’ta kadın çalışan oranı yüzde 48 düzeyindedir. Bu ödüle 3’üncü kez layık görüldüğümüz için son derece gururluyuz. Burada belki de kız babası olmanın rolü olmuş olabilir. Ben de geleceği kurtarmak için bütün işverenleri kızlarını düşünmeye çağırıyorum” dedi. Türk Tuborg'un 7 kişilik yönetim kurulunda 3 kadın; Banu Aksoy Tarakçıoğlu, Ayşe Botan Berker ve Neslihan Tonbul bulunuyor.