Malatyalı Şehriban Şahin henüz 38 yaşında ama şimdiden başarı hikayesi ile tüm kadın girişimcilere örnek oluyor.
Şehriban Şahin, ilkokulu bitirdikten sonra okumayı çok istemesine rağmen eğitimine devam edemedi. Ailesinin geçimine destek olabilmek için bir kayısı fabrikasına mevsimlik işçi olarak girdi. Azimliydi, kısa sürede iş yerinde tutunmyaı başardı. Öyle ki çalıştığı şirket tekstil sektöründe faaliyet göstermeye başlayınca Şehriban'ı da kadroya aldılar. Şirkete temizlik yapıp, çalışanlara çay servisi yapan Şehriban Şahin, bir süre sonra ilgisini çeken makinalarla ilgilenmeye başladı.
Hem ilgili hem meraklıydı. Makinaları inceledi, nasıl çalıştığını anlamaya çalıştı. Bilgiye aç Şehriban öğrenme tutkusunu makinelere yönlendirmişti artık. Herkese makinaların işleyişini en ince ayrıntısına kadar soruyor, öğreniyordu. Bu bilgi günün birinde ona önemli bir fırsat sundu.
Şehriban'ın yeteneğini fark eden yöneticilerinin kapı açmasıyla iş yerinde müdürlüğe kadar yükselmeyi başardı.
Hem çalışıyor hem de geliriyle kardeşlerinin okula gitmesini sağlayan Şehriban Şahin, yaklaşık 10 yıl önce kendi işinin patronu oldu. Malatya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kurduğu fabrikada kumaş üreten Şahin, 5 kişiye de iş imkanı sağlıyor.
ÇAY DAĞITIRKEN İPLİKTEN MAKİNALARA HER ŞEYİ ÖĞRENCİ
Zor koşullar altında başladığı iş hayatındaki başarısını AA muhabirine anlatan Şahin, çocukluğunda, babasının iş buldukça inşaatlarda çalıştığını, annesinin de tandır ekmeği yaptığı işinden rahatsızlığı nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığını söyledi. Ailesinin geçimini sağlayabilmek için çalışma hayatına girdiğini belirten Şahin, "Yaşım ve boyum ufak olduğu için hep temizlik işlerini yapıyordum. Zaman içinde fabrikaya gelen giden ipliklere, sevkiyata bakmaya başladım. İşimde iyi yerlere gelebilmek için hem gece gündüz çalıştım hem de bilgisayar kursuna gittim." dedi.
Kursu tamamladıktan sonra patronunun kendisine bilgisayar hediye ettiğini dile getiren Şahin, "İşi daha profesyonel ve düzgün yapmaya başladık. Makinelere de merakım vardı, zaman geçtikçe makineleri söküp takmaya başladım ve işi tamamen öğrendim." diye konuştu.
3 MAKİNAYLA BAŞLADI
Şahin, iplikten kumaşın üretim aşamasına kadar her şeyi öğrendikten sonra işten ayrıldığını ve bir atölye kurarak ticarete atıldığını bildirdi. İşe üç ufak makineyle başladığını belirten Şahin, "Zamanla, çalıştıkça ilave makineler aldım. 2014'te dayım yanıma geldi, bana destek oldu, birlikte bu işletmeyi kurduk. O günden bu yana dayımla çalışıyoruz. Şu an yerimiz büyük, bu nedenle makine sayımızı artırmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.
"24 SAAT ÖRME KUMAŞ ÜRETİYOR
Büyük firmalara kumaş imalatı yapıyoruz"Şahin, 5 personelle 24 saat örme penye kumaşı ürettiklerini kaydederek, "5 makinemiz var. Aylık 60 ton kumaş üretiyoruz. Yuvarlak örme dediğimiz sistemle yapıyoruz. Malatya ve Kahramanmaraş'taki büyük firmalara kumaş imalatı yapıyoruz. Hedefim makine sayısını artırarak parkuru biraz daha genişletmek." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı