
Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğiyle başlatılan “Yarını Kodlayanlar” projesiyle, İstanbul, Samsun, İzmir, Kayseri ve Mardin olmak üzere 5 ilde 7-14 yaş arası çocuklara kodlama eğitimi veriliyor. Gönüllü eğiticilerin yönetiminde düzenlenen eğitimlerde öğrenciler programlamaya giriş, uygulama yapmak, hikâye oluşturmak ve oyun yapmak gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitim alıyor. Her ilde yüz çocuğun katılımıyla gerçekleştirilecek hackhaton’lar ile sona erecek eğitimlerle Ekim sonuna kadar toplam bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğiyle başlatılan “Yarını Kodlayanlar” projesinin Mardin ayağı 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nde gerçekleştirildi. Proje kapsamında Mardin GAP Gençlik ve Kültür Evi'nde 15 kız çocuğuna eğitim verildi. Eğitimde, yaşları 7-14 arasında değişen öğrencilere programlamaya giriş, uygulama yapmak, hikâye oluşturmak ve oyun yapmak gibi konularda bilgi verildi. Eğitimlere katılan kız çocuklarının birçoğu ilk kez bilgisayarla tanıştı.

232 KIZ ÇOCUĞUNA KODLAMA EĞİTİMİ VERDİK
Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, proje hakkında şu bilgileri verdi; “Vodafone olarak, 10’uncu yılımızı kutladığımız Türkiye pazarında ekonomik ve sosyal kalkınmaya destek olma hedefiyle başlattığımız Dijital Kalkınma Seferberliği doğrultusunda eğitimin dijitalleşmesine önem veriyoruz. Bu kapsamda, Habitat işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz ‘Yarını Kodlayanlar’ projesiyle ülkemizde çocukların dijital kültürle yetişmesine katkıda bulunuyoruz.

Kodlama bilen çocuklar, Türkiye için hedeflediğimiz Gigabit Toplumunun hem mimarları hem de aktörleri olacak. Projemizin önemli bir ayağını da kız çocuklarına yönelik eğitim verilmesi oluşturuyor. Buna göre, kodlama eğitimlerinin ilk etabında 232 kız öğrenciye kodlama eğitimi verdik. 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında Mardin’de düzenlediğimiz eğtimde 15 kız çocuğunu bilgisayarla tanıştırdık. Vodafone olarak, Türkiye’yi dijital geleceğe ve Gigabit Toplumu’na çocuklarımızla taşımaya devam edeceğiz.”