Didem Arslan Yılmaz, "Ne adımı, ne itibarımı, ne de işimi harcatmam"

Avukat Handan Bakbak'ın kendisini azarladığını ve tehdit ettiği iddiasına Didem Arslan, "Ne adımı, ne itibarımı, ne de emek verdiğim işimi bu şekilde harcatmam" diyerek yanıt verdi.

Tülay ŞUBATLI
Tülay ŞUBATLI
18 Aralık 2020 Cuma 10:59
Didem Arslan Yılmaz, "Ne adımı, ne itibarımı, ne de işimi harcatmam"

 

Show TV'deki 'Didem Arslan Yılmaz'la Vazeçme' adlı programda uzman konuk olarak yer alan Avukat Handan Bakbak program sırasında Didem Arslan Yılmaz'ın kendisini azarladığını ve tehdit ettiğini öne sürerek, “kamuoyu önünde küçük düşürme, kişilik ve mesleki hakların ihlali ve tehdit suçundan” hakkında dava açılması yönünde suç duyurusunda bulunmuştu. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Didem Arslan Yılmaz, hakkındaki iddiaları yalanlayarak “İlkelerim doğrultusunda, bir kadının, kadınlık onurunu zedeleyecek sözler sarf etmem; hele hele tehdit etmem söz konusu bile olamaz. Hukuku kendi ajandası doğrultusunda kullananlara karşı, iftiradan suç duyurusunda bulunacağımı kamuoyunun bilgisine arz ederim” dedi.

Didem Arslan Yılmaz'ın açıklaması şöyle;

"Bildiğiniz üzere şu an yapmakta olduğum program beni daha önce izlemeye alışkın olduğunuz programlardan ve formatlardan oldukça farklı dinamiklere sahip. Bu programda çok değerli uzmanlar ile fikir teatisinde bulunmak programımızın esaslı bir öğesi. Programımızda konuk ettiğimiz her uzmanın ve özellikle zorlu ve stresli bir meslek icra eden avukatların hukuki görüşleri, yol gösterici bilgileri ve olaylara ışık tutmaları ise ayrı önem arz etmekte.

Çok değerli bir meslek icra eden Sn Av.Handan Bakbak; (defalarca uyarılmasına rağmen) uzun zamandır programın akışını bozan, diğer konukları bölen susturan hatta zaman zaman azarlayan tondaki konuşmaları nedeniyle uyarı alması bir süredir çalışma ortamımızı huzursuzlaştırmıştı. Gündemde olan yayındaki tartışma yine yayına çıkmadan önce uyarılması, özellikle diğer uzmanın konuşmasına ve sorularına müdahale etmesi benim de moderatör olarak konuya dahil olmama sebep olmuştur.

Yayından sonra ise Handan Hanımın programımıza katıldığı sürede başka bir kanala program hazırlığı içerisinde olduğunu, tüm ekibimi kendi programına dahil edecek şekilde iş teklif ettiğini öğrendim. Zira, sosyal medya hesaplarından da kendisi bu hususu doğruladı.

Senelerdir içerisinde bulunduğum televizyon dünyasında bu tür bir hareket benim yayın ve çalışma ilkelerime aykırıdır. Zira gerçeğe aykırı biçimde bugün kasıtlı ve amaçlı şekilde servis edilen haberlerin de beni ve programımı itibarsızlaştırma amacı güttüğü açıktır.

banner274

Uzun yıllar siyasetçilerle, akademisyenlerle ülkenin en zorlu, yıpratıcı ve kutuplaşmış zamanlarında program yapmış biri olarak herkes çok iyi bilir ki, bana yöneltilen saldırılara dahi hukuki sınırlar içerisinde ilkelerimden vazgeçmeden karşılık verdim.

Herkese amaçlarında, yaşamında, plan projesinde başarılar dilerim, fakat bilinmelidir ki ne adımı, ne itibarımı, ne de emek verdiğim işimi bu şekilde harcatmam.

İlkelerim doğrultusunda, bir kadının, kadınlık onurunu zedeleyecek sözler sarf etmem; hele hele tehdit etmem söz konusu bile olamaz. Hukuku kendi ajandası doğrultusunda kullananlara karşı, iftiradan suç duyurusunda bulunacağımı kamuoyunun bilgisine arz ederim."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.