Ailelerin çocuk mu kariyer mi ikileminde bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Ger sözlerini şöyle sürdürdü;”Toplumsal cinsiyet eşitliğini temel değeri olarak benimseyen ülkelerde sorunun çözümü için iki anahtar var: "Kurumsal çocuk bakım ve okul öncesi eğitim hizmetleri" ve "güvenceli esnek çalışma imkânları". Çocuk kararı, doğal olarak bireylerin özgür kararıdır. Bu noktada yapılması gereken, kadınlarımız ve erkeklerimiz için iş ve aile dengesini koruyarak çocuk sahibi olma kararını gönül rahatlığıyla almalarını sağlamaktır.Ülkemiz insanının ihtiyacı bu politikaların teşvik edilerek, kadın dostu çalışma ikliminin oluşturulması ve ailelerin "çocuk mu, kariyer mi" ikileminde bırakılmamasıdır.”
EŞİTLİK SADECE KADINLARIN DEĞİL TOPLUMUN MESELESİ
Erkekler neden sizin derneğinize katılmalı, onlara bir çağrıda bulunur musunuz?
Toplumsal cinsiyet eşitliği meselesi sadece kadınların meselesi değil. Toplumun her kesiminden insanı ilgilendiren bir konu. Ailede, ekonomide ve toplumda karar vericilerin yasa koyucuların ağırlıklı erkekler olmasından dolayı değişimin erkeklerden başlaması gerektiğini düşünüyoruz. Tam eşitliğe inanan, hayatın her alanında erkeklere tanınan fırsatların tamamının kadınlara da tanınmasını isteyen erkekleri derneğimize bekliyoruz.
YANINDAYIZ Derneği, İlçelerin Cinsiyet Eşitsizliğinin Röntgenini Çekti
YANINDAYIZ Derneği'nin Kanada Büyükelçiliği ve İstanbul Üniversitesi iş birliği ile hazırladığı 'Türkiye’nin ilk İlçe Bazında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeks’i çarpıcı sonuçlar içeriyor. “Politik katılım ve karar alma”, “Eğitim”, “Ekonomik yaşam ve kaynaklara erişim” ile”Sağlık ve spor” olmak üzere dört ana kategoride, 27 alt göstergeye göre hazırlanan endeksin zirvesinde İzmir’in Karşıyaka ilçesi yer aldı. Endekste en düşük puan ise Şanlıurfa Akçakale’de kaydedildi.
HABERİ OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
NUR GER İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJI İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Türkiye’de bir ilk: Erkekler toplumsal cinsiyet eşitliği için 'Yanındayız' derneğini kurdu
Başkanlığını toplumsal cinsiyet eşitliği savunucusu Nur Ger’in yaptığı YANINDAYIZ Derneği’nin kurucu üyeleri arasında pek çok ünlü erkek iş insanı, sanatçı, gazeteci, hukukçu ve ekonomist bulunuyor. YANINDAYIZ Derneği, evrensel insan hakları anlayışıyla Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için zihniyet ve davranış değişikliğini yaratmayı hedefliyor.
HABERİ OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
YANINDAYIZ Derneği; KadınErkekEşittirNokta!
Türkiye'de sanat ve iş dünyasından 40 erkeğin, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve her türlü ayrımcılıkla mücadele etmek için kurduğu ‘YANINDAYIZ Derneği'nin, 24 Ekim 2019 tarihinde düzenleyeceği “KadınErkekEşittirNokta” konferansında, cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekilecek. HABERİ OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN