Ünlü İşadamı Snabe;"Formula1'deki gibi 2 tip liderlik var"

İlk kez Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılan 24. Avrupa Bilişim Sistemleri Konferansı'nda konuşan Maersk Group, Siemens, SAP, Allianz ve B-O Yönetim Kurulu Üyesi Jim Hagemann Snabe geleceğin liderlerine seslendi.

Tülay ŞUBATLI
Tülay ŞUBATLI
16 Haziran 2016 Perşembe 03:39
Ünlü İşadamı Snabe;"Formula1'deki gibi 2 tip liderlik var"
24. Avrupa Bilişim Sistemleri Konferansı (24.European Conference on Information Systems) ECIS 2016, Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlendi. Avrupa’nın en prestijli Bilişim Sistemleri konferansları arasında yer alan ECIS çatısı altındaki dev buluşma, 24 yıllık tarihinde ilk kez Türkiye’de Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilmesi nedeniyle önemliydi.
Geleceği kurgulamak için liderliğe ihtiyaç var
Boğaziçi Üniversitesi ve Association of Information Systems işbirliğiyle böyle önemli bir toplantıyı ilk kez Türkiye’de gerçekleştirmekten büyük gurur duyduğunu ifade eden Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;”Geçtiğimiz 30 yıllık dönemde dünyada küreselleşme adına çok büyük değişimlerin yaşandığını ve geri dönüşü olmayan bir yola girildiğini ifade eden Barbarosoğlu, “Bugün içinde bulunduğumuz bilgi devrimi dünyanın yaşadığı diğer değişimler kadar, hatta belki daha önemli. Dördüncü endüstri devriminin diğer bütün endüstrileri değiştirmeye ve kuralları yeniden yazmaya hazırlandığı bu yeni dönemde bilgi teknolojilerinin geleceğini kurgulamak adına bir görüş bütünlüğüne, liderliğe ihtiyaç var. Kıtaların, uygarlıkların ve kültürlerin buluşma noktası İstanbul’da gerçekleştirilen bu organizasyonun, bu yolda atılan büyük bir adım olduğuna inanıyorum”  
 
Liderliğin özünü keşfedemeyen silinip gidecek
Maersk Group, Siemens, SAP, Allianz ve B-O Yönetim Kurulu Üyesi Jim Hagemann Snabe, geçmişten gelen kuralların sorgulandığı ve yeniden yazıldığı bir zamanda yaşandığına dikkat çekerek şöyle konuştu;“Tarihte ilk kez teknolojiyi kullanarak geleceğimizi değiştirme gücüne sahibiz. Sadece iş dünyasının değil, toplumun ve bireylerin hayatını değiştirecek yeni bir gelecek kurgulamak için önümüzde benzersiz bir fırsat var. Ben Formula 1 yarışlarında olduğu gibi iki tip liderlik olduğuna inanıyorum. Birincisi sezon boyunca sürdürülen liderliktir. Bu süreci yönetirken yapacağınız ayarlamalarla ve optimizasyonlarla her yarışta sürenizi en az yarım saniye kısaltmak, sürekli mükemmelliği aramak zorundasınız. Aksi halde önde başladığınız sezonu geride kapatırsınız. Diğer liderlik yaklaşımı ise iki sezon arasında kendini gösterir. Bu dönemde gerekirse aracı ve motoru yeniden inşa etmeniz, bildiğiniz her şeyi yeniden keşfetmeniz gerekir. Günümüz iş dünyasında birinci tip liderlikte başarılı olan pek çok örnekle karşılaşırken, ikinci tip liderliği keşfedemeyenler silinip gitmeye mahkum oluyor.”
Küresel ağlar, yoğun veri kullanımı ve mobil teknolojilere, robotik teknolojilerin, yapay zekanın, üç boyutlu yazıcıların ve nanoteknolojinin eklenmesiyle teknolojide ikinci fazın başladığına dikkat çeken Snabe, “Bugün satın aldığınız Tesla marka araca gelen yazılım güncellemesi, sanki yeni bir araç almışsınız gibi otomobilinize 40’tan fazla yeni özellik ekleyebiliyor. Bazı ülkeler UBER sürücülerinin lisanslarının yasallığını tartışırken, bir sonraki UBER servisinde araçlarda sürücü bile olmayacak. Güneş panellerinin maliyeti Moore yasasına uygun olarak ucuzluyor. Güneş her gün dünyaya bugün ihtiyacımız olanın 8 bin katı enerji gönderiyor. Dünyada elektriğe ulaşamayan 1,4 milyar insan var, ama hepsi güneşe ulaşabiliyor. Bu nedenle teknolojiyle dünyayı değiştirmek için çok önemli bir dönemeçte olduğumuzu, insanlığın karşı karşıya olduğu sorunların çözümü için önümüzde pek çok fırsat olduğunu söylüyoruz. Bu sorunları birlikte düşünerek, çok yönlü ele alarak çözebiliriz” diye konuştu. 

Son Güncelleme: 16.06.2016 03:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.