Türkiye İş Kadınları Derneği - TİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut ve beraberindeki iş kadınları Beşiktaş'taki bombalı saldırıya tepki için Şehitler Tepesi'ndeydi. Burada şehit polsler ve vatandaşları anıp saygı duruşunda bulunan TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut yaptığı yazılı açıklamada "Önceki gün Beşiktaş’ta çevik kuvvet polislerimizi hedef alan bombalı saldırada şehit olan polislerimizi ve vatandaşlarımızı anmak, onlara saygı borcumuzu ödemek içn burada toplandık. Milletimizin güven, huzur içinde yaşamasını sağlamak ve bizleri koruyup kollamak için her an hayatlarını riske atan, sevdikleriyle her gün sson günmüş gibi vedalaşan kahraman polislerimize minnet borcumuzu ödemek elbette mümkün değil, biiyoruz. Hepsine Allah’tan rahmet, yaralı olanlara acil şifalar diliyoruz. Her ne kadar yerlerini dolduramayacak olsa da, şehitlerimizin aileleri artık bize emanettir. Türkiye iş kadınları olarak onlar artık bizim sorumluluğumuzdadır."dedi.

BU KAN DURMAK ZORUNDA

"PKK terör örgütü tarafından Türkiye’nin huzur ve istikrarına, milli bütünlüğüne dönük gerçekleştirilmiş bu hain terör saldırısı hepimizi büyük bir kedere boğmuştur" diyen TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut sözlerini şöyle sürdürdü,"Yıllardır süren terör yüzünden en değerli varlıklarımızı, gencecik evlatlarımızı kaybettik. Hiç kimseye acıdan başka bir şey getirmeyen bu kan artık durmak, Türkiye’nin geleceğinden çalan bu sorun acilen çözülmek zorundadır. Elimizi ayağımızı bağlayan ağırlıklardan kurtulmadan, Türkiye’yi nasıl ileriye taşıyabiliriz ki? Buna katkı vermek için TİKAD’ın üzerine düşen her şeyi yapmaya, her görevi ve sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğunu paylaşmak isteriz."

ACILARI AYRIŞTIRMAK DOĞRU DEĞİL

TİKAD Başkanı Bulut, ABD’nin ve AB’nin İstanbul’un göbeğinde yaşanan bu terör saldırısı karşısındaki tepkilerini son derece yetersiz bulduklarını ifade ederek "İnsan hakları konusunda gösterdikleri hassasiyet ve beklentiyi, kendi davranış ve tutumlarıyla da göstermek durumundalar. Aksi takdirde, Batı’nın çifte standartlı davrandığı yolundaki eleştirileri göğüslemek zorundadırlar. Charlie Hebdo saldırısının ardından, Paris’te yaşanan uluslararası dayanışmayı bizler, burada İstanbul’da malesef göremedik. Bu oldukça üzücü ve düşündürücüdür; acıları ayrıştırmak doğru değil."dedi.

PLATFORM İÇİN BAŞKONSOLOSLARLA GÖRÜŞECEĞİZ

Uluslararası Dayanışma Platformu kuracaklarını açıklayan TİKAD Başkanı Bulut "Nitekim terörün tüm dünyanın ortak sorunu olduğunu ve karşısında ortak hareket etmenin önmini bir kez de biz anlatmak ve “Uluslararası Dayanışma Platformu” kurmaya çağırmak üzere, TİKAD olarak yarından itibaren İstanbul’daki tüm Başkonsoloslukları tek tek ziyaret etmeye başlayacağız. Beşiktaş’ta patlayan bomba, bütün Türkiye’nin yüreğine düşmüştür. Hepimizin canını yaktı; ama Türkiye büyük bir devlettir, Türk milleti büyük ve güçlü bir ailedir. İnanıyoruz ki, hep beraber bunun da üstesinden geleceğiz.TİKAD olarak terörü lanetliyor, saldırıda şehit olan vatandaşlarımız ve polislerimizin ailelerine baş sağlığı ve sabır diliyoruz."dedi.