EUMA (Avrupa Yönetim Asistanlar Birliği ) yönetim kurulu, 22 Ekim 2016’da Kopenag’da düzenlenen 26 üye ülkenin delegelerinin katılımı ile gerçekleştirilen 42. Olağan Genel Kurul Toplantısında aktif olarak görüşmelerini sürdürdüğü Türkiye’nin yer alması gerektiğine karar vererek resmi olarak ülke üyelerini davet etti. Avusturya, Belçika, Kıbrıs, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Kuzey Ülkeleri, Italya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Rusya, İspanya, İsveç, İsviçre ve Birleşik Krallık gibi ülkelerden 2000’e yakın üyenin katılımı ile Crown Plaza Otel’inde gerçekleşen genel kurul toplantısı’nda yaptıkları sunumla Türkiye 2017 itibariyle aktif üye olarak oybirliği ile üyeliğe kabul edildi.
Bu başarı hikayesinin adımları Türkiye’deki ilk üyelerinden olan Menekşe Ahbab (Hewlett Packard Enterprise – Afrika ve Yunanistan Genel Müdür Asistanı), Ayşegül Bekar Das Oto Yönetim Kurulu Başkan Asistanı, Figen Çetinkaya BriSa Genel Müdür Asistanı, Hicran Şaşmaz TBF CEO Asistanı, Melis Madakbaşı Coca-Cola CFO Asistanı ve Özlem Kılıç Arvato CEO Asistanı Türkiye’nin 27. Ulusal birlik olarak katılımıyla gerçekleşti Yaptıkları sunumla ülke strateji planını AGM’de ve “Full Council” toplantılarında diğer ülke üyelerine aktardı. Katılımcı tüm ülke temsilcileri, 27. üye ülke olarak Türkiye’nin üyeliğini yüzde yüz olumlu oy kullanarak onayladı. Toplantı aynı zamanda birliğin 1974 yılından bu güne 26 ülkeye yayılan EUMA’nın yeni yapılanması ve isim değişikliği ile global düzeyde faaliyetlerini sürdüreceği IMA (International Menagement Asistant) olarak değişim yolundaki adımları birliğin başkanı Else Britt Lundgren tarafından üyelere duyuruldu.
Türkiye’de birliği hızla büyüyen ülkeler arasına taşımak üzere vakit kaybetmeden düzenlediği ilk tanıtım ve bilgilendirme toplantısında 21 Ocak 2017 Cumartesi günü Swissotel Bosphorus mekan sponsorluğunda yeni üye adaylarıyla buluşmasını gerçekleştirdi. Sektörün önde gelen kişi, kuruluş yönetim asistanları birliğin Türkiye yapılanmasına yoğun ilgi gösterdi. EUMA Türkiye olarak organizasyon yapısı, gelişme hedefleri ve uluslararası sunumda planlanan stratejik plan mesleğin ileri gelenlerine aktardı. Toplantıya HP, Akbank, Arvato Bertelsmann, Betûl Mardin, Coca-Cola İçecek, Dasoto, Ddpack, Eczacıbaşı Holding, Hewlett Packard Enterprise, HSBC, Nokia, Nestle, Odeabank, Türkiye Basketbol Federasyonu, Shell, Sütaş, Vodafone, Unilever gibi ulusal lider kişi ve kuruluşlarının yönetim kurulu başkanı, CEO ve özel yönetici asistanları katıldı.
EUMA Türkiye’nin ulusal hedefleri arasında bilgi, birikim ve tecrübelerin meslektaşlar arasında paylaşımı, saygın bir mesleki birliği oluşturarak itibarının hak ettiği değeri bulması, gelişen global dünyada tüm yenilikleri yakından takip ederek kişisel ve sektörler hedeflerinde büyümeye katkıda bulunulması ve mesleğin önemine dikkat çekerek yeni neslin tercihleri arasında yer alarak sağlam adımlarla iş yaşamında hak ettiği yeri ulaşması yer almaktadır.