Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimini desteklemek amacıyla eğitim programları geliştiren ve bu programları ücretsiz olarak öğretmenlere ulaştıran Öğretmen Akademisi Vakfı - ÖRAV, bu yıl arka arkaya çok sayıda sanat etkinliğine sahne olan Eylül ayının yoğun gündemine özel olarak düzenlenecek sohbet; çağdaş sanat dünyasına, sanat tarihçisi Aliçavuşoğlu’nun gözünden bakma fırsatı sunacak. Sohbet kapsamında Aliçavuşoğlu, hayat ve sanat ikilisinin birbirine bu kadar entegre olduğu dönemde, sanata karşı mesafeli olmamızın nedenlerini yorumlayacak. Etkinlikte ayrıca, çağdaş sanatın temel dinamikleri, çarpıcı örnekler eşliğinde incelenecek.
Etkinlik, 25 Eylül Çarşamba günü saat 18.30’da SALT Galata’da gerçekleştirilecek.
ÖRAV Sohbetleri herkesin katılımına açık, ücretsiz olarak düzenleniyor. Mekanda kontenjan sınırı bulunduğundan, buradan kayıt yaptırılması gerekiyor.
Dinleyicileri farklı sektörlerden; hayatlarında meslekleriyle, hobileriyle, yaratıcılıklarıyla, tutkularıyla ve azimleriyle fark yaratmış bireylerle bir araya getirmek amacıyla dört yıldır düzenlemekte olduğumuz ÖRAV Sohbetleri; katılımcı öğretmenlerimizin, etkinlik sonunda kendi hayatlarına ilham verecek, onları motive edecek kazanımlarla ayrılmalarına ortam sağlamayı hedefliyor.
ESRA ALİÇAVUŞOĞLU KİMDİR?
1973’te İstanbul’da doğdu. 1996’da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun oldu. Aynı kurumda, 1999’da yüksek lisansını; 2005’te ise “1980 Sonrası Türk Sanatı’nda Sanatçının Yaratımında Kendilik Temsili” başlıklı tezi ile doktorasını tamamladı. 2000’de University of The Arts London Central Saint Martins’de “Curatorial Studies” alanında kurslara katıldı. 1996-2002 yılları arasında; Cumhuriyet’te kültür-sanat muhabirliği, Yapı Kredi Yayınları tarafından çıkarılan Sanat Dünyamız dergisinde editörlük, Tarih Vakfı İstanbul Dergisi’nde Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. 2006-2013 yılları arasında Cumhuriyet’te ve tasarım kültürü dergisi ArredamentoMimarlık’ta sanat eleştirileri ve yazıları yazdı.
2013’de Doçent oldu; halen sanat tarihi derslerini verdiği Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmakta AICA Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği kurucu üyesi ve AIAS – International Association of Independent Art and Design Schools’da editörlük görevi bulunmaktadır. Aliçavuşoğlu’nun ulusal ve uluslararası pek çok akademik yayında makaleleri yayınlanmıştır.
Kitapları:
Esra Aliçavuşoğlu, Uzak Mekan, Hüsamettin Koçan Kitabı, İstanbul: Baksı Kültür Sanat Vakfı Yayınları, 2010.
Ali Artun, Esra Aliçavuşoğlu (ed.), Bauhaus: Modernleşmenin Tasarımı Türkiye’de Mimarlık, Sanat, Tasarım Eğitimi ve Bauhaus, İstanbul: İletişim Yayınları, 2009.
Esra Aliçavuşoğlu (ed.), Sanatı ve Yaşamıyla Andy Warhol, İstanbul: Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, 2001.
SİZ DE BİYOGRAFİNİZİN YAYINLANMASINI İSTİYORSANIZ BİZE YAZIN
İLETİŞİM - [email protected]
İŞ DÜNYASINDAKİ KADINLARIN BİYOGRAFİLER İÇİN BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ
SİZ DE İŞ DÜNYASINDA YER ALIYORSANIZ BİZE BİYOGRAFİNİZİ FOTOĞRAFLARINIZLA BİRLİKTE GÖNDERİN YAYINLAYALIM.